De Insectentuin

Welkom op de tuin van ...

Bewoners en bezoekers

Naast de vele soorten vlinders, hommels en solitaire bijen, wordt onze tuin (en die van de buurman) door tal van andere dieren bezocht en/of bewoond.

Er zijn veel verschillende vogels te zien en te horen. Wij zijn geen vogelaars dus herkennen niet elke vogel of gezang. Er zitten vast meer vogels dan wij weten. Buizerd, valk, specht, ransuil, spotvogel, vink en verschillende soorten mezen zijn enkele trouwe gasten. We horen ook wel eens een koekoek maar die blijft nooit lang. In het naast gelegen bos zijn twee ooievaarsnesten aanwezig dus in het voorjaar horen we regelmatig het geklepper.

Bezoekers

Ook zijn er veel verschillende libellen te vinden. Sinds we de vijver en moeraszone hebben aangelegd, zijn er meer mogelijkheden voor de libellen. Zowel om hun eitjes af te zetten maar ook voor de larven die de eerste twee jaar in het water leven. Af en toe vinden we aan een blad van een waterplant een lege vervelling van de laatste gedaanteverwisseling van een libel.

Sinds de komst van de vijver hebben we meer groene en bruine kikkers. Komen we meer jonge padjes tegen en zien we af en toe een geel gerande waterkever. De vijver is een echte aanwinst.

Ons ‘bosje’ in het open veenweidegebied is een waar paradijsje voor planten en heel veel verschillende dieren. Wij vinden het bijzonder om in de randstad zoveel dieren van dichtbij te kunnen meemaken. Van vleermuizen, jonge ransuilen, egels, veenmollen, hazen tot zelfs een verdwaald damhert. Als we geluk hebben, krijgen we zelfs een glimp van de bunzing te zien. We zijn benieuwd welke dieren we nog gaan ontdekken. Wij zijn blij en trots op wat we tot nu toe ontwikkeld en bereikt hebben. Wij voelen ons hier ook helemaal thuis.

Toeristen

Nog meer bezoekers