Huisvesting

Ruimte beschikbaar

De afgelopen jaren hebben we veel verschillende soorten huisvesting gemaakt voor vlinders, bijen en hommels. We hebben hier verschillende materialen voor gebruikt om ervaring op te doen.

HUISVESTING

Ruimte Beschikbaar

De afgelopen jaren hebben we veel verschillende soorten huisvesting gemaakt voor vlinders, bijen en hommels. We hebben hier verschillende materialen voor gebruikt om ervaring op te doen. Onze ervaring is dat gaatjes in hardhouten blokken het beste werken en het meest gebruikt worden door insecten. Bamboestengels werken ook maar zijn naar ons idee minder favoriet. Wij maken altijd foto's als we leuke insectenhotels tegenkomen en krijgen er inspiratie van voor nieuwe hotels. De leukste hebben we hieronder toegevoegd.

Bee Avenue

Speciaal ontworpen … enz.. is het meest favoriet en

De Bamboe Singel

In de Bamboe singel kom je voornamelijk .. ..

Zespoot Wijk

Het materiaal van deze wijk is vooral in trek bij de ..

Huisvesting

Woonruimte Gezocht

Naast de hommelnesten in de grond, hebben we gemerkt dat de hommels ook onze vogelhuisjes gebruiken om hun nest in te maken. Ze bewaken de ingang met meerdere hommels tegen vreemde indringers. Het grappige is dat de koolmeesjes juist weer gaan slapen in de grote bamboestengels van de insectenverblijven.

We hebben op internet informatie gevonden over insectenstenen. Hierbij zitten de gaatjes dus in beton of gebakken steen. De komende jaren willen we hiermee gaan experimenteren om te kijken hoe de insecten daarop reageren.