WAT DOEN WE

Wat doen we

Het terrein ligt in een stiltegebied en heeft de bestemming natuur. Ons doel is voornamelijk het in standhouden van deze natuur en voor zover mogelijk het verder ontwikkelen van de soortenrijkdom. Heel beperkt verlenen wij toegang aan bezoekers.

Ons terrein is niet ingericht op grote aantallen en heeft ook geen parkeergelegenheid. Daarnaast is er jaarlijks een periode waarin er veel steekvliegen en wespen zijn en de hoornaar is tegenwoordig ook een trouwe gast. Deze insecten in combinatie met mensen is niet altijd even geslaagd.

Evenwicht

Wij willen zo min mogelijk verstoring van planten en dieren en houden rekening met het broedseizoen. Het evenwicht in zo’n klein gebiedje is kwetsbaar. Toch vinden we het ook van belang dat natuurkenners kennis kunnen maken met onze flora en fauna. Op afspraak ontvangen wij graag kleine groepen geinteresseerden maar dit is dus beperkt mogelijk en niet op elk moment.

Kennis maken met . . .

Wij vinden het belangrijk dat kinderen kennis kunnen maken met natuur. We zijn aan het onderzoeken of we kleine schoolklassen af en toe de mogelijkheid kunnen bieden om ons te bezoeken.

Ook zouden we het leuk vinden om kleine groepen kinderen te ontvangen die echt geinteresseerd zijn in planten, dieren en natuur en daar iets mee willen doen, bijvoorbeeld voor hun verjaarspartijtje.

In stand houden

Op deze manier proberen we een kleine bijdrage te generen. Op dit moment zijn wij zelf onze enige sponsor. Het in stand houden en het onderhoud kost heel veel tijd en brengt ook de nodige kosten met zich mee en ook goed gereedschap en planten kosten geld. We krijgen regelmatig hulp van een enthousiaste vrijwilliger, we zijn op zoek naar meer vrijwilligers die het leuk vinden om in de natuur te werken en hier ook enige kennis en ervaring mee hebben. Daarnaast zijn we op zoek naar subsidie of vormen van financiele ondersteuning.

Onze klanten